divendres, 4 de gener del 2008

XATÓ DE VILANOVA

Xató de Vilanova:

Per el plat
1 o 2 escaroles
200gr. bacallà dessalat i esqueixat
150gr. de tonyina dessalada i esqueixada
seitons dessalats o anxoves
olives arbequines i negres
Per a la salsa
2 grans d’all mitjans
35! Ametlles i 12! Avellanes torrades (això a ull eh!)
8 nyores escaldades
Molla de pa xopada de vinagre
Oli-sal

La salsa jo la faig al minipimer.....poses l’all, les ametlles, avellanes, les nyores ja escaldades (només si posa la polpa), la molla de pa, la sal i l’oli. Ha de quedar una salsa homogènia i consistent, la vas tastant una mica perquè quedi com a tu t’agradi més...mes vinagre...mes all.....

En una plàtera i poses l’escarola ben escorreguda, el bacallà, la tonyina, el seitó o anxoves i les olives i ho remenes juntament amb la salsa que quedi ben barrejat. I a menjar!! El Xató de Vilanova es únic!

2n. Plat El xató s’acompanya amb truites i una de típica es de mongetes amb botifarra, també la de carxofa, del que vulguis, variades i es posa tres o quatre porcions de truita per cadascú

Postres: merenga, la qual, moltes vegades no es menja perquè quant te la vas a menjar et donen un cop i quedes empastifat i així passa amb un i l’altre i acaba malament.......