diumenge, 27 de gener de 2008

BACALLÀ AL CAVA

4 talls de bacallà dessalat i al punt(o els que vulguis segons la gent que sigueu)
1 ceba grossa
1 copa de cava
farina blanca
pinyons
panses de corinto
una mica de vi ranci
oli

Primer agafes el bacallà i l’escorres bé (jo l’eixugo amb un drap, això fa que no es desfaci)
Agafes una paella i poses bastant oli (el bacallà ha de quedar bastant cobert d’oli) i quant està calent hi poses el bacallà que l’hauràs passat per farina, només dos talls, si no fa que es refredi l’oli i es trenca el bacallà, el gires banda i banda i el poses amb una plata a la qual hi hauràs posat un tovalló de paper perquè xopi l’oli.
Mentrestant en un potet hi poses una mica de vi ranci, quant està calent escaldes les panses i les deixes 2 segons. En una paella hi poses una miqueta d’oli i fregeixes els pinyons, ho poses en un plat i els deixes que es refredin. Amb la mateixa paella que has fregit els pinyons agafes una mica d’oli del que has fregit el bacallà i el coles o poses oli net (et dic això per no llençar l’oli) i talles la ceba a talls (juliana) i a foc lent que quedi més aviat tova, quant quasi està hi tires la copa de cava i fa xufffff i deixes que es redueixi una mica i llavors li afegeixes els pinyons i les panses que hauràs escorregut del vi ranci, ho treus del foc i ho afegeixes a la plata del bacallà.Ho poses el forn només per servir-lo calent.
Queda bo i a més bonic!!!, sembla complicat però no ho és.