diumenge, 27 de gener del 2008

FIDEUAT

Fideuat:

Peix de roca (ho demanes així mateix a la peixateria i ells et posen una barreja)-si de moment et sembla difícil pots comprar el brou de peix fet.
Fideus cabell d’àngel o núm 1(es calcula 50gr per persona però crec que es una mica just)
All-oli-sal-ceba-tomàquet

Encén el foc, en una olla poses un raig d’oli i poses la ceba que hauràs tallat en quatre trossos, 2 o 3 grans d’all ho deixes que es rossi una mica, tires una mica de tomàquet no massa (1/4 de pot) i fas que es sofregeixi, quan ja està li tires tot el peix el passes una mica per l’olla amb el sofregit i li tires un raig de vi blanc, al cap d’un moment li afegeixes sal, aigua (1/2 olla) i deixes bullir primer a foc ràpid i després més lent tot plegat ½ hora i ja tindràs el “caldo” brou de peix.
Agafes una paella grossa (com si anessis a fer arròs), li poses una mica d’oli, no gaire, i li tires els fideus i els vas remenant que es vagin rossejant, un cop rossejats li tires el brou que quedin quasi coberts no del tot i sense quasi tocar-los els deixes més o menys ¼ d’hora (els proves per veure si estan cuits i sobretot pensa a posar sal al brou sinó queden sosus) i ja estan, si no els toques queden tots punxeguts a munt. S’acompanyen d’all i oli.-Com pots veure en aquest cas no hi hem posat tall.
Ara els farem posant una mica de tall!!!
• Agafa una cassola petita , poses un raig d’oli i tires 2 granets d’all tallats petits, una mica de tomàquet i un cop quasi sofregit hi tiro un calamar tallat a trossos i 1 sípia petita tot això depèn de la gent en tiro més o menys, un raig de vi blanc i fer xup xup si vols també pots afegir-hi unes gambes, això més o menys ½ hora.
Això ho afegiria als fideus tal com t’he explicat mes amunt un cop ja els tens rossejats i al moment de posar-hi el brou.
Queden molt bons i això mateix si vols ho pots fer amb arròs arrossejat!!! I sempre acompanyat d’all i oli.
( De brou en pots tenir sempre al congelador, i una mica de sípia o calamar també,per sí vé algú , sempre tens coses a punt).