divendres, 4 de gener del 2008

ENTRANTS O PER PICAR

Entrants o per picar:

Agafes unes llesques de bimbo i les talles en forma de triangle, a sobre i poses una miqueta de ketxup molt poquet (amb el dit l’escampes),i poses una mica de tonyina (ou du, olives farcides si vols!,tot tallat molt petit) i formatge ratllat per sobre i al forn, i pots fer el mateix amb una mica de rocafort, o una mica de sobressada....i queden com petites pizzes....

½ kilo o 1 kilo de musclos i els fas al vapor o si vols fer-ho millor un sofregit amb ceba i tomàquet.....

La pasta de les empanadilles-obleas la cocinera les petites.
les treus de la nevera una mica abans pots omplir-les del mateix que t’explicat....mes a munt i si vols pots esmerçar-te una mica més, pots posar-hi xampinyons que abans hauràs passat per la paella amb una mica d’all tallat petitó, pots posa-hi brandada de bacallà......el cas es que quant la tens plena l’agafes i fas com si fos un farcellet i ho vas posant amb una plata del forn (el forn ja el tindràs calent,i escampes una mica de mantega a la plata) i li poses una miqueta de formatge ratllat per sobre, això es entrà hi sortir del forn, no han de coure molt perquè si no et quedarien dures!!! i el mateix ho pots fer però fregint-les amb bastant oli i que estigui calent (agafaràs les empanadilles i les doblegaràs i amb una forquilla les vas tancant pel voltant), quan estiguin les aniràs posant amb un plat que hi tindràs a sobre un paper de cuina i així aniran xopant la mica d’oli.

Agafes pimientos al piquillo i els omples.....del que vulguis!!! de la teva imaginació amb brandada de bacalla (la brandada la compres feta eh!!), amb tonyina.......i al forn amb formatge ratllat.



Carxofes de llauna (amb un palillo ”escuradents”) li poses una anxova i una oliva i ho poses amb la carxofa per sobre i tires una mica de pebre negre, oli i un raig de llimona, amb el suc que tens de la llauna tel ’poses amb un got i també amb una mica de pebre i raig de llimona està molt bo.

Ous de guatlla (són punyeteros de pelar)
Els fas bullir i un cop freds els vas pelant amb paciència els poses amb una plata i pots posar una mica de caviar per sobre...sobre un triangle de bimbo acompanyat amb sobressada...
També pots fer com si fessis ou ferrat i posar-ho sobre el triangle de bimbo torradet....(això ho has de fer al mateix moment)

Unes llesquestes de pa amb pernil, pots fer-les torrades.

Unes llesquestes de pa amb una mica de salmó acompanyat amb mantega.

Uns dàtils amb beicon.

Unes croquetes (n’hi ha unes de congelades a la Sirena que es poden menjar....van amb una capsa i són de cocido)

Una barreja d’olives “alinyades” de la bacallaneria....

Amb una plata hi poses gambes o llagostins (ja descongelats...) tires una mica de sal d’aquella més gruixuda i una mica de pebre vermell (potser una mica picant). A part a la paella escalfes oli i quan està calent el tires per sobre les gambes i fa xuffff i a menjar!!. Això mateix ho pots fer amb pop com si fos a la gallega, (natural està millor però es més difícil de tenir a ma), prova-ho perquè queda molt bo.