divendres, 4 de gener del 2008

SÍPIA A LA BRUTA

Sípia a la bruta: (plat típic vilanoví)

Sípia fresca es millor d’aquelles grosses i són més econòmiques
Patates
1 cabeça d’alls
1 tomàquet petit
1 fulla llorer
oli-sal-una mica de pebre negre i un raig de vi blanc

Encens el foc, agafes una cassola i poses un raig d’oli i ho poses tot en fred la cabeça d’alls sencera i sense pelar, el tomàquet sencer, la fulla de llorer i la sípia tallada a trossos (guardes el fetge en un plat) i una mica d’aigua poca perquè ja en fa una mica, a foc molt lent xup xup al cap d’una estona li poses el raig de vi blanc i pots afegir el fetge esmicolat que tenies apartat, la miqueta de pebre i xup xup, quan veus que li falta poc hi afegeixes les patates que ja hauràs pelat i tallat a trossos quadrats i petits i l’aigua que et sembli perquè quedin cuites les patates (no molta).
Aquest plat s’acompanya amb all i oli que cadascú es posarà al seu plat.


Una altre manera de sípia:

Fas bullir la sípia amb una fulla de llorer, una mica de sal i un raig d’oli (no gaire aigua) ½ hora mes o menys tu veuràs quan està cuita, la proves....un cop cuita l’escorres i aguardes el suc.
Encén el foc agafes una cassola, poses oli i molts alls tallats petits que no es cremin, una mica de julivert i afegeixes la sípia que ja està cuita amb una mica de suc que havies apartat i xup xup i ja està!!!