diumenge, 30 de desembre del 2007

TRUITA DE CARXOFES

Truita de carxofes:

Ingredients:
Carxofes ½ kilo
Oli-sal-ous

Pelar les carxofes i tallar-les per la meitat (sobre tot que quedi el tros més tendre encara que no l’aprofitis molt si no has d´anar traient les pellofes de la boca)
Poses la paella al foc amb oli, no molt, quant està calent hi tires les carxofes que càpiguen a la paella (el foc no gaire viu i mentrestant tu ja hauràs deixatat 2 0 3 ous en un plat o un bol), un cop et sembli que estan cuites les carxofes les vas posant al plat dels ous i així anar fregint les carxofes i afegint a l‘ou, una vegada ja estàs amb la cullera de fusta retires de la paella les pellofes que s’hagin pogut recremar de les carxofes i amb la miqueta d’oli que et queda hi tires els ous i les carxofes i les reparteixes bé per tota la paella i la tombes banda i banda. I a menjar!!

I així pots anar fent truites, una molt bona es la de porro no del porro que et penses tu!!, se’n necessiten bastants perquè no s’aprofita molt, i la que també es molt bona es la de ceba....2 o tres cebes i el mateix....si vols pots fer un pastís de truites, les poses una sobre l’altre que n’hi hagin de tres o quatre maneres i per sobre hi pots fer un sofregit de tomàquet.
Sofregit:
½ pot de tomàquet.all-ceba-sal i oli
Agafes la paella i li poses una mica d’oli quan està calent li poses 1 gra d’all petit tallat a trossos quant està cuit hi afegeixes ½ ceba petita també tallada a trossos i quan està cuita li tires el tomàquet i li poses una mica de sal i xup xup i ja està el sogregit.
Beixamel:
Amb una paella i poses una mica de mantega un cop desfeta li afegeixes ½ ceba tallada molt petita i un cop cuita li tires una cullerada de farina i llet i que es vagi espessint (normalment es fan grumolls i s’ha d’acabar posant al minipimer!
Si ho vols fer més consistent entremig de truita i truita pots fer beixamel i acabar amb el sofregit a dalt de tot.