dijous, 20 de desembre del 2007

ÀNEC AMB TARONJA


Ànec amb taronja:

Ingredients:

Ànec tallat a trossos, (normalment son anaguetes, que són més petites i més tendres , també s’ha de tenir en compte quan es compra que l’ànec ha de ser “MUT” perquè si no té molt de greix.)
Cansalada viada o beicon
Ceba
Taronges
Conyac

En una cassola hi poses un mica d’oli, quan està una mica calent hi tires la cansalada que hauràs tallat molt petita (a tiretes) i la ceba també tallada molt petita, un cop això cuit hi tires l’ànec i el deixes que es rossegi, al cap d’una estona hi tires el suc d’una taronja i poses el foc molt fluixet i que vagi fent xup xup al cap d’una estoneta més hi tires un raig de conyac i anar fent...més tard hi afegeixes una mica de caldo o (aigua calenta amb una pastilla d’avecrem) i més tard un altre suc d’una taronja i així ha de coure almenys una hora i mitja (agafa el fetge amb una forquilla i l’aixafes i així el suc quedarà mes espès). Abans d’acabar agafaràs una taronja amb pell i tot i la tallaràs a rodanxes molt fines (no cal posar-la tota) i la posaràs a dins la cassola i quedarà més bo i més bonica la presència.