dijous, 20 de desembre del 2007

POLLASTRE FARCIT

Pollastre farcit
Pollastre de Nadal

Ingredients:
Un pollastre sencer
Botifarra blanca
Prunes
Pinyons
Conyac (un raig)

Un pollastre (un gall de Gavà del Penedès....de granja et pot fer tranquil·lament 3 quilos ). Tot sencer i que te’l netegin per dintre i per fora perquè a vegades costen treure les últimes plomes i s’ha de fer amb unes pinces (de depilar), un cop a punt li poso sal, una mica de pebre i una mica de suc de llimona, (molt poquet) botifarra blanca (de l’estreta), pinyons i prunes amb pinyol (abans s’escalden amb aigua calenta i s’escorren), una vegada això fet i el pollastre ben ple de tot això el cuso (amb fil i agulla el tros del coll i el tros del cul, això no es deu dir així). Es posa amb una greixonera al forn tapat, jo li afegeixo també un raig de conyac i sal per sobre, una mica si no quedaria “sosu” i anar coent perquè almenys ha de coure dos hores i mitja o tres (normalment diuen que es cou una hora per quilo), potser li hauràs d’afegir una mica de brou “caldo” o aigua, però normalment ja va fent suc, jo posu el forn de baix i dalt a la vegada. I ja està, a menjar, la veritat que queda que fa goig, el que es més pesat es servir-lo perquè a mi em costa tallar-lo, a vegades faig l’orni i faig que el serveixi un altre.