dilluns, 31 de desembre del 2007

POLLASTRE ROSTIT AMB GAMBES

Pollastre rostit amb gambes:

1 Pollastre tallat a trossos
Gambes o llagostins (mitjans tirant a grossos, a la sirena en tenen i estan de conya!)
Oli-ceba-alls-sal-raig de conyac
Opcional:
Picada: al pot del minipimer hi poses unes ametlles o avellanes, (8) uns quants pinyonets, 1 tros de torrada...1 gra d’all, una mica de julivert, sal, una mica d’aigua i ho tritures.Un cop triturat ho afegeixo a la cassola i xup xup....

Agafes la cassola la poses al foc hi tires un raig d’oli, un cop calent li tires les gambes o els llagostins que es vagin coent al cap d’un moment els retires i els deixes amb un plat. Amb la mateixa cassola i el mateix oli (agafarà el gust de les gambes) hi tires 2 0 3 grans d’all i mitja ceba tallada en dos o tres trossos i que es cogui, quan ja està li tires el pollastre i el deixes que es rosseji i li afegeixes un raig de conyac i la sal, i anar fent lentament...li poses una mica d’aigua o caldo (avecrem miqueta a miqueta si no semblaria bullit) i xup xup, quant creus que està quasi cuit li tires les gambes i així va agafant el gust i ja està, tot plegat ¾ d’hora i si vols pots acabar-ho amb la picada. Molt bo!

Aquesta recepta la fas quan vulguis fer pollastre rostit solament:

Agafes la cassola la poses al foc hi tires un raig d’oli, un cop calent li tires 2 0 3 grans d’all i mitja ceba tallada en dos o tres trossos i que es cogui, quan ja està li tires el pollastre i el deixes que es rosseji i li afegeixes un raig de conyac i la sal, i anar fent lentament...li poses una mica d’aigua o caldo (avecrem miqueta a miqueta si no semblaria bullit) i xup xup.