divendres, 21 de desembre del 2007

SÍPIA AMB MANDONGUILLES

Sípia amb Mandonguilles:

Ingredients:
Sípia
oli-all-sal
tomàquet ¼ de pot
vi blanc o rosat, un raig
Mandonguilles:
150gr. de picada de porc i 150 gr. picada de vedella
1 ou
farina de galeta-all-sal-julivert si en tens
farina blanca

Sípia, jo la compro d’aquelles grosses i fresques normalment la sípia no la compro ni congelada ni d’aquelles netes una mania com un altre, un cop neta la talles a trossos i poses a part en un platet el fetge (allò marró), Agafes una cassola li poses una mica d’oli i poses un parell de grans d’all tallat petitet un cop fregit li poses una mica de tomàquet (de pot,molt poquet o natural) un cop mig cuit li afegeixes la sípia i a foc molt lent xup xup....i afegeixes una mica de vi blanc o rosat i anar fent... al cap d’una mica li poses una mica de fetge esmicolat que tens al platet.
Les mandonguilles: carn picada de porc i vedella meitat i meitat li afegeixes sal (poqueta), un ou tot sencer farina de galeta un granet d’all tallat petitet i si tens julivert ni poses una mica trinxadet, tot això ho vas remenant (amb les mans o amb una forquilla)i que es vagi lligant i afegeixes mes o menys farina de galeta segons vegis i llavors vas fent boletes i les enfarines una mica.
Posa una paella al foc amb oli i les vas passant per la paella una mica que quedin crues un cop ja les tinc totes fetes les afegeixo a la cassola de la sípia i xup xup.
Picada: a la paella que he fet servir hi poso una llesqueta de pa sec i tres grans d’all un cop fregit ho poso al pot del minipimer i també i poso unes ametlles o avellanes una mica de julivert,uns pinyonets, sal, una mica d’aigua i ho tritures.Un cop triturat o afegeixo a la cassola i xup xup i a menjar.....!!! Boníssim